Content Creation

Medium viennese luwak half au Carajillo latte sugar

Social Media

Caramelization latte body irish extra carajillo medium 

Webdesign

Medium viennese luwak half au Carajillo latte sugar

Graphic Design

Medium viennese luwak half au Carajillo latte sugar

Divided Rocks Mansion

123 456 789

email@website.nl

Behandelingen

Honden in alle soorten hebben hun eigen vachtverzorging nodig. Bijna iedere hond moet dus geregeld naar een trimstudio, een aantal keer per jaar. Als U voor de eerste keer met uw hond in de trimstudio komt bespreken wij samen uw wensen en kijken wat er mogelijk is. De vele verschillende rassen en kruisingen hebben invloed op het uiterlijk en de behandeling. Om uw hond als individu te zien en een passende behandeling te geven zijn dus diverse gegevens nodig. Als er geen speciale wensen zijn wordt de hond in model gezet van het ras-standaard maar het welzijn van uw hond staat altijd voorop.

\

01.

Als uw wensen besproken zijn en alle gegevens genoteerd staan gaan we aan de slag. Uw hond wordt gewassen met de daarvoor bedoelde hondenshampoo en conditioner.

\

02.

Dan beginnen we met het drogen van de vacht met een waterblazer (uw hond krijgt dan wel een Hoodie op ter bescherming tegen het harde geluid) en daarna na-gedroogd in een drooghok.

\

03.

Hierna kan de vacht getrimd worden naar het desgewenste model. Er zijn 5 technieken voor het trimmen van verschillende vachten: effileren, knippen, scheren, plukken en ontwollen. De nagels worden geknipt, de oren schoongemaakt (van buiten!) en teken verwijderd als deze aanwezig zijn.

\

04.

Wanneer uw hond bijna klaar is word u gebeld zodat uw hond niet onnodig langer in de trimstudio aanwezig hoeft te zijn, of wij hebben een tijd afgesproken wanneer uw hond opgehaald kan worden. Ik neem de tijd voor uw hond: een trimbehandeling duurt gemiddeld zo’n 3,5 a 4 uur.

Honden in alle soorten en maten hebben hun eigen specifieke vachtverzorging nodig

Effileren

Effileren is het uitdunnen en modelleren van de vacht door middel van een schaar met één of twee bladen die getand zijn. Hierdoor ziet het resultaat er heel natuurlijk uit zonder dat je een duidelijke kniplijn ziet. Het effileren wordt bij veel vachten toegepast zoals bij een Golden retriever, Shih tzu, Boomer of een Labradoodle.

Knippen

Knippen is het inkorten en modelleren van de vacht door middel van een schaar met rechte bladen. Het knippen gebeurd bij honden met een krulvacht zoals een Poedel, Bichon frise of een Labradoodle.  Sommige honden, zoals poedels, worden in model geknipt maar desgewenst ook deels geschoren.

Scheren

Het scheren is het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Dit kan op alle gewenste lengtes. Het beeld bij scheren is vaak een kale hond maar de scheerkoppen variëren van lengte 1mm (kaal) tot 16mm. Scheren heeft hetzelfde effect als knippen (inkorten) echter worden bepaalde vachten er niet mooier op na het scheren ervan, daarom wordt het bij een aantal vachttypes afgeraden.

Plukken

Plukken is het verwijderen van de dekharen/primaire haren incl. wortel wanneer de vacht hier rijp voor is. Dit merk je door zachtjes aan de langste haren te trekken en je het er gelijk zonder moeite uit kunt trekken. Hierdoor is het niet pijnlijk voor de hond. Zo helpen we bij het wisselen van de oude in de nieuwe vacht; dit kan 2x per jaar. Een ruwharige hond kan dus niet geplukt worden als het haar nog niet plukrijp is. Plukken gebeurt met de hand bij bv een Ruwharige teckel en veel terriër rassen.

Ontwollen

Ontwollen is het verwijderen van de loszittende ondervacht van de hond. Het ontwollen doen we door middel van het wassen van de hond en het goed masseren van de huid met een cremespoeling. Deze moet even intrekken zodat de wol zich volzuigt en zwaarder wordt waardoor het makkelijker los komt. Daarna wordt de hond droog geblazen d.m.v. een waterblazer. Door de kracht van de geblazen lucht worden alle losse zwaar geworden haren uit de vacht geblazen. Vervolgens wordt de hond nog geföhnd en tegelijk met het daarvoor bestemde materiaal geborsteld of gekamd. Dit wordt toegepast bij o.a. een Duitse herder, Berner sennen, Friese stabij, Husky, Malamute, Golden retriever of Labrador.

Ontklitten

Daar waar het haalbaar is, worden de klitten uit de vacht verwijderd met behulp van een kam/borstel, waterblazer en spray. Echter als de conditie van de vacht zo slecht is dat deze volledig vervilt is, zal er in het belang van de hond en in overleg met de eigenaar een andere methode worden toegepast.

Nagels

Nagels knippen zit standaard bij de volledige behandeling in. Maar u bent uiteraard ook welkom om alleen de nagels te laten knippen. Voor vaste klanten is dit gratis tussen de trimbeurten door, anders zijn de kosten € 5,00.